Izbor uredništva
Hilarij.si » Odnosi in partnerstvo » 3 najpogostejše težave partnerske zveze

3 najpogostejše težave partnerske zveze

Na začetku je vsak partnerski odnos zanimiv, vse v njem poteka brez težav, partnerja se nikoli ne sporečeta in si stojita ob strani ne glede na vse. Ko pa ima partnerska zveza za seboj že nekaj kilometrine, se lahko pojavijo tudi težave – včasih gre za stvari, ki se dejansko pojavijo na novo, včasih pa za drobnarije, ki so se skozi leta kopičile in iz nečesa majhnega zrasle v veliko težavo.

Zaradi česa se moški in ženske najpogosteje sporečejo?

1. Otroci

Ste presenečeni? Partnerja naj bi vedno držala skupaj, a ko gre za odločitve, ki se tičejo otrok in njihove vzgoje, zelo hitro zavzameta različna stališča. Eden je naklon eni možnosti, drugi se z njo ne strinja.

Rešitev? Partnerja se morata zavedati, da morata tudi glede otrok zavzeti enako stališče oziroma se morata glede vzgoje redno dogovarjati in posvetovati – in to brez prisotnosti otrok. Otroci morajo vedeti, damama in očka vedno držita skupaj.

2. Denar

Še eno presenečenje? Ne glede na to, kako naklonjena sta si partnerja in kako zelo se ljubita, denar (običajno njegovo pomanjkanje) zelo vpliva na partnerstvo. Še posebej je to opazno v primeru, ko eden od partnerjev prispeva večji zaslužek, drugi pa manjši, ali pa morda celo nič.

Denar - težava partnerske zveze

Rešitev? Pravijo, da se pri denarju vse konča, in če gre pri težavah z denarjem za dolgotrajno situacijo, bo zvezo težko ohraniti, razen če seveda eden od partnerjev zasluži dovolj za oba. Pravijo tudi, da se od ljubezni ne da živeti – a nasprotno dokazujejo mnogi pari, ki so šli v življenju tudi skozi finančno zelo težka obdobja, pa so zdržali. Rešitev je torej, da oba partnerja malo potrpita, predvsem pa, da svoj družinski proračun temeljito prevetrita in v času, ko gre slabše, živita precej bolj skromno.

3. Spolnost

Partnerska zveza ne temelji zgolj na ljubezni in tovarištvu, temveč tudi na spolnosti. Če se začne pri njej zatikati, so gotovo na obzorju težave, ki pa se lahko seveda izrazijo na različne načine, tudi s skokom čez plot.

In kakšna je rešitev?

Če partnerja eden za drugega izgubita interes oziroma si nista več privlačna, je to za odnos gotovo slabo. Da postelja ne postane hladna in se vročice ne išče drugod, pase je potrebno potruditi. Če se partnerja sicer še vedno dobro razumeta in sta si vdana, naj oba naredita nekaj na sebi – potruditi se je treba, da si partnerju ponovno seksi. Prav tako včasih prija kakšen krajši oddih v dvoje, daleč od otrok, službe in drugih skrbi – tam se hitro spet vnamejo iskrice.

Avtor: Hilarij

Hilarij
Pozdravljeni na mojem spletnem portalu, kjer si lahko preberete veliko zanimivega o lepoti in zdravju ter odnosih in partnerstvu. Pišem tudi o športu in prostem času, včasih pa se dotaknem tudi tematike doma in vrta, kjer vam z nasveti pomagam, da se boste doma počutili kar najbolje.