Izbor uredništva
Hilarij.si » Odnosi in partnerstvo » Česa v novem odnosu ne smeš početi?

Česa v novem odnosu ne smeš početi?

Ahjej, tiste sveže, nove ljubezni na endorfinčkih. Imaš srečo, da si našel nekoga, za kogar si se resnično zagrel in stvari gladko tečejo med vama. Pravkar je vajin odnos postal uraden, zato smo mi zate pripravili 10 stvari, ki jih v novem odnosu ne smeš početi. Ženske se namreč nerade počutijo ujete in s kakšnim dejanjem lahko situacijo v odnosu poslabšaš, čeprav želiš dobro.

1. Ne zaduši je

V zgodnjih fazah odnosa se je zelo težko odtrgati od svojega novega partnerja. Vse je videti bolj svetlo in prijetno, ko je okoli, in drugi ljudje, celo tvoji največji prijatelji, se ti ne zdijo več tako dobra družba. Ampak ne naredi napake, da začneš dušiti svojo novo ljubezen: oba morata nekaj časa preživeti ločenega in z drugimi ljudmi, drugače tvegata, da se bosta drug drugega prekmalu naveličala. Čeprav se to dogaja predvsem ženskam, da se kar obesijo na svojega novega fanta, se to lahko dogaja tudi nam, moškim.

2. Ne izogibaj se pogovorom o neprijetnih temah

Včasih se nova razmerja zdijo tako blažena, popoplna, preprosto zato, ker še nista odprla nobene nenavadne, neprijetne in nerodne teme, do katere slej kot prej pride v vsakem odnosu. Ali nenehno zamujanje vaše ženske gledaš kot smešno osebno lastnost, čeprav se počutiš nespoštovanega? Ali ti ime, ki ga je dala svojemu hišnemu ljubljenčku povzroča težave? Naravno je, da se nočeta zapenjati s punco v tistih zgodnjih fazah odnosa, ko je še vse tako krhko, vendar se izogibanje vprašanjem, ki vaju motijo, povzroči, da postanejo stvari, ki vaju motijo utrjene navade. Zato se o neprijetnih stvareh pogovorita zgodaj in na prijazen načun, tako da razumeta svoje potrebe in pričakovanja.

3. Ne izoliraj je od drugih ljudi

Če sta skupaj več kot en mesec, ali pa še več, pol leta, in tvoja punca ni srečala nobenega od tvojih prijateljev in družine, se bo spraševala, zakaj. Mogoče se bo v njej dvignil tudi tisti občutek, da se je morda sramuješ. V redu je počakati, dokler nisi prepričan v nekoga, preden jih predstaviš najbližjim, vendar pa, če je vajin odnos uraden in zanj vedo vse, je čas, da jo začneš predstavljati. Ne mislimo s tem, da mora videti skupaj s tvojimi prijatelji, vendar pa je primerno, da greste vsaj enkrat skupaj na pijačo, ali pa jo pelješ domov na kosilo.

4. Ne postavljaj je na pedestal

Vemo, da si na zveže zaljubljen v novo dekle! Zdi se ti tako popolna in skorajda ne moreš verjeti, da te je izbrala! Izmed vseh moških, ki so jo obletavali, je izbrala ravno tebe. Vau, in to za partnerja. “Nihče ni popoln” je kliše, ki se ga mi sicer poskušamo ob deljenju nasvetov izogniti, je pa res, da postavljanje tvoje punce na pedestal pomeni samo, da te bodo njene neizogibne pomanjkljivosti in “napake” sčasoma motile več, kot pa če bi že na začetku vzpostavil realistično sliko o njej. Bodi realen – imela bo pomanjkljivosti, ker je, no, normalna oseba.

5. Ne govori preveč o njej

Tvoji prijatelji so nedvomno navdušeni nad tem, da si našel pravo ljubezen, vendar pa jim prihrani podrobnosti o navadah tvojega dekleta (ni jim treba torej povedati, katere tampone uporablja). Seveda boš želel govoriti o svojem novem partnerju, vendar ne pozabi ohranjati ravnovesja med svojimi prijatelji in njo. Ti te bodo kaj kmalu prenehali klicati, če bodo mnenja, da se vaše življenje vrti samo še okoli nje.

6. Ne postani posesiven

Ženske sovražijo posesivne moške. Torej, tvoja nova punca želi preživeti ta petek zvečer s prijateljem v mestu, čeprav vedno preživita petek zvečer skupaj. JE TOREJ TA PRIJATELJ BOLJ POMEMBEN?! Dobra novica je, da je tvoje ljubosumje in razočaranje povsem v redu. Ampak preprečevanje vašemu dekletu, da preživi čas z drugimi ljudmi, bo povzročilo sovražno, duševno in na koncu kratkotrajno razmerje. Nihče ne mara biti ujetnik nekoga, ženske imajo rade svojo svobodo, ravno tako kot moški.

7. Ne poskušaj preveč vplivati nanjo

Pomembna in včasih ne prav prijetna stvar v novem odnosu je ta, da si izpostavljen lastnostim, prepričanjem in motnjam druge osebe. Popolnoma zdravo je, da pokažeš zanimanje za stvari, ki jih  ima tvoja punca rada (ali jih sovraži), ampak ni pa dobro, da se z jo kar prelevita drug v drugega. To pomeni, če kar naenkrat postaneta skoraj iste osebe, je to lahko za odnos zeli nezdravo. Vse v odnosu se namreč vrti okoli sprejemanja drugih ljudi, takšni kot so.

8. Ne bodi nesramen

Razlika med super razburljivim novim odnosom in starim utrjenim, malce dolgočasnim odnosom, je ta, da so prepogosto za slednjega krivi prepiri in pasivna agresija, ter neke stare, nepozabljene zamere. Si bil kdaj v družbi s  poročenim parom, ki se med seboj pogovarjata, kot da se prezirata in se sploh ne poznata kaj dosti? Te slabe navade in majhne krutosti posegajo v odnose in jih narediji boleče, zato se je treba proti temu boriti, preden se začnejo – ni potrebe po nepotrebni zlobnosti, ker bo ta samo uničila vajin odnos.

9. Ne povzročaj njene uklonjenosti

To je večna skušnjava, da poskušaš subtilno spremeniti partnerkine nepopolnosti in jih narediti bolj sebi prijazne. Super je, da pomagaš tvoji punci, da se spremeni na bolje. Vendar, če pa se ti zdi, da ji narekuješ, kako bi se morala obleči, kaj bi morala početi za hobi in kako bi morala govoriti z vašimi prijatelji in nasplošno pred ljudmi, si nepravičen. To pomeni, da jo nadzoruješ in je ne sprejemaš takšne, kakršna je. Ne pozabi, volk menja dlako, kože nikoli.

10. Ne pozabi uživati svojega življenja

Tudi kljub vsem vašjinim najboljšim prizadevanjem, da ohranita tisto iskrico v odnosu, da ohranita vajin novi odnos zabaven in romantičen, bo ta novi odnos sčasoma postal “navaden”. To se zgodi in je poplnoma normalno. Uživajta v iskricah in spoznavanju, medtem ko to traja! Občutek nove ljubezni je eden od najbolj neverjetnih občutkov, ki smo jih zmožni občutiti na tej zemlji, zato ga občutita, dokler ga lahko. Starejši, udobni odnosi so isto lepi, a so drugačni. Imajo pa svoje čare. Vidva pa sedaj kar najbolje izkoristita to dragoceno fazo medenih tednov, da vama kasneje v življenju ne bo žal.

Avtor: Hilarij

Hilarij
Pozdravljeni na mojem spletnem portalu, kjer si lahko preberete veliko zanimivega o lepoti in zdravju ter odnosih in partnerstvu. Pišem tudi o športu in prostem času, včasih pa se dotaknem tudi tematike doma in vrta, kjer vam z nasveti pomagam, da se boste doma počutili kar najbolje.