Izbor uredništva
Hilarij.si » Vse za dom » Kaj morate vedeti o pametnih žarnicah?

Kaj morate vedeti o pametnih žarnicah?

Pametne žarnice niso samo LED žarnice. Niso namenjene samo temu, da nudijo samo osnovno osvetlitev prostora, kot je to počne osnovna LED žarnica. To je dandanes dolgočasno. Pametne žarnice lahko naredijo veliko več od tega.

Pametne žarnice se z razlogom imenujejo pametne. Brezžično se lahko povežejo s telefonskimi aplikacijami, kar odpira večje možnosti osvetlitve prostorov.

Tukaj je le nekaj stvari, ki jih lahko naredijo pametne žarnice.

  • Pametna žarnica se lahko zatemni

Ena od osnovnih funkcij pametnih žarnic je, da lahko mnoge od njih zatemnite, ne da bi morali v vašem domu namestiti stikala za zatemnitev. Preprosto privijte pametno žarnico, ki jo je mogoče zatemniti, v svoje svetilke ali lestence in jih zatemnite z ustrezno aplikacijo žarnice. Kljub temu je ključna izbira zelo kvalitetne žarnice, ki se lahko zatemnijo, saj lahko nekvalitetne oddajajo zvok ali utripajo.

  • Lahko jih upravljate od kjerkoli

Nekatere pametne žarnice, kot so Belkin WeMo LED in GE Link žarnice, imajo funkcije načrtovanja, ki vam omogočajo nadzor vaših luči, ko niste doma. To je odlična varnostna možnost, ko ste na počitnicah, ker vaš dom nikoli ne izgleda prazen. Prav tako pomeni, da se lahko vrnete domov v osvetljeno hišo, ne da bi pri tem pustili prižgane vse luči in porabljali elektriko. Večina znamk ponuja vozlišče, ki lahko sinhronizira vse vaše luči skupaj, tako da lahko nadzorujete vse z eno aplikacijo.

  • Spreminjajo barve

Zatemnitev luči, da nastavite razpoloženje, je v redu, vendar lahko pri nekaterih žarnicah naredite še korak dlje. Veliko pametnih žarnic lahko spremeni barvo osvetlitve. Pravzaprav lahko nekateri, tudi Flux Smart LED žarnica, proizvedejo več kot 16 milijonov barv. Izberete lahko želeno barvo, tako da izberete barvo v barvnem kolesu v aplikaciji žarnice. S Philips Hue lahko Siri spremeni vašo osvetlitev tudi, ko ji to naročite.

Zakaj izbrati žarnico, ki spremeni barvo?

Želite ogreti občutek hladne sobe? Spremenite barvo svetlobe v zlato rumeno.

Želite ohladiti sobo? Spremenite barvo svetlobe v svetlo modro.

Med zabavami lahko barvo teme zabave prilagodite vaši osvetlitvi. Za božič lahko pametne žarnice obrnete rdeče in zelene.

Sovražite vašo barvo sten? Zamenjajte barvo brez barvanja tako, da v vsakodnevno razsvetljavo dodate malo modre, rumene ali rdeče barve z nizko intenzivnostjo.

Predstavljajte si, da ne boste imeli žic zvočnikov povsod, vendar boste še vedno lahko slišali vaše melodije v vsaki sobi v hiši. Zaradi pametnih žarnic z vgrajenimi zvočniki se lahko to zgodi.

Žarnice Playbulb lahko naprimer utripajo in spreminjajo barve, da se ujemajo z glasbo, ki izhaja iz njenih zvočnikov.

  • Pametne žarnice vam lahko pomagajo bolje spati

Pametne žarnice vam lahko celo pomagajo bolje spati. C Sleep žarnica oddaja več barvnih temperatur, ki so oblikovane tako, da pomagajo uravnavati naravno proizvodnjo melatonina v telesu. Nastavitve svetlobe pomagajo zmanjšati raven melatonina čez dan in povečati melatonin preden se odpravite spat.

Avtor: admh