Izbor uredništva
Hilarij.si » Odnosi in partnerstvo » Kako prekiniti razmerje z žensko? (1. del)

Kako prekiniti razmerje z žensko? (1. del)

Prekinitev razmerja je žalosten, težak del človeškega življenja, s tem se soočimo prav vsi. Nihče ne uživa  ob razhajanju z ljudmi, razen psihopatov. Pride do prepirov, do solz, pogajanj, kdo jo bo boljše odnesel, in tam je tisti znani “Kaj sem storil narobe? Samo povej mi, kaj sem storil.” To je najbolj neroden pogovor v vseh odnosih –tako zelo, da tisti, ki razmerje konča ponavadi celo razmišlja, da bi kar pobegnil in nič razlagal. Konec koncev, če blokirate njeno številko in se preselite na Filipine, bo že dojela, kaj se dogaja, kajne? Ni potrebe, da bi imeli dejansko razpravo o tem, zakaj želite razmerje končati.

No, čeprav je mamljivo, da bi brez besede kar izginili, kot da ste izpuhteli v zrak, je to nedvoumno slaba ideja. Zelo slaba. Ranite namreč človeško dušo, uničite samozavest človeka, ko jih pustite v temi za nedoločen čas. In, kdo ve, v prihodnosti  boste lahko naleteli na njih še marsikdaj! Morda bo vaša šefica na naslednjem delovnem mestu ravno dekle, ki ste ga imeli in tako grdo pustili pred dvema letoma. Bodite zreli glede tega in s tem boste prihranili kar nekaj težav, tako sebi, kot svojemu bivšemu dekletu.

Tukaj vam predstavljamo nekaj načinov, kako se z partnerko, s katero želite prekiniti, lahko pogovorite, in katerih pasti se morate ob tem izogibati. Nikoli ne bo enostavno, ker je to nek neprijeten dogodek, če pa sledite tem preprostim korakom, bosta oba s partnetko dobila občutek, da se spoštujeta. Ljudje želijo, da so stvari jasne, vsak človek, ki je kdaj zapuščen, hrepeni po tistem “closure”. To je tista pentlja, ki jo oseba zaveže na odnos, in lahko potem nadaljuje s svojim življenjem.

V vseh the nasvetih, ki vam jih bomo dali, je predpostavka ta, da resnični želite prekiniti odnos, ne pa imeti nekega odmora, v upanju, da se bo vaš partner spremenil. To je članek za ljudi, ki so se že fiksno odločili, samo ne vedo, kako slabo novico povedati partnerki.

Načini, kako končati odnos, so na splošno odvisni od časa trajanja razmerja:

  1. Prekinitev odnosa, ko sta bila samo na parih zmenkih

“Ali lahko“odnos” prekinem preko SMS-a? Lahko pustim sporočilo na njeni telefonski tajnici? No, odgovor je seveda NE. Nikakor ni primerno prekiniti preko sporočil. Zapustitev nekoga na tak način je zelo nesramno in nesprejemljivo dejanje za odrasle osebe. Olajševalna okoliščina pa je tukaj ta, da ste bili le na dveh ali treh zmenkih s to osebo in je zato varno domnevati, da oseba ne bo tako zelo vznemirjena. Tako, da tukaj lahko rečemo, da lahko prekinete tudi na tak način, če ji pošljete skrbno sestavljeno besedilo. Kakšno pa je to besedilo? To definitivno ni “No, to je bilo zabavno, toda nočem iti več s teboj ven. Čau!”, z dodanim “smajlijem”. Dajemo vam primer dobrega smsa, s katerim lahko prekinete nek začetniški odnos s človekom:

“Zdravo, Anja. Hotel sem reči, da sem v zadnjih dveh tednih res užival s teboj, in vesel sem, da sva se spoznala. Res mi je žal, vendar tega razmerja ne bi nadaljeval. Upam, da to ni preveč vznemirjajoče zate.”

To je dobro besedilo, ker je vljudno, vendar jasno. Če sta na zmenke hodila le kakšen teden ali dva, vam ni treba pojasniti, zakaj ne bi nadaljevali z videvanjem.

  1. Prekinitev odnosa, ko sta bila skupaj kakšen mesec ali dva

To je težje opravilo, kot pa če sta bila na zmenku samo dvakrat, čeprav je še dovolj zgodaj, da osebe s tem ne boste huje prizadeli. Če ste bili skupaj samo en ali dva meseca, ste verjetno spali skupaj. Naredila vam je zajtrk, in navadili ste se, da se vidita med vikendi! Na tej točki prekinitev preko sms sporočila ne bo več mogoča, tako da prekinite osebno ali pa vsaj preko telefona.

To ne pomeni, da jih pokličete in rečete: “Ja, želim prekiniti, tako da mi prosim pošlji moje stvari, ki so še ostale pri tebi.” To bo še vseeno mogoče šok za drugo stran, kar pomeni, da morate biti blagi. Idealen primer je nekaj takšnega:

Tjaša. Veliko sem razmišljal o nama in kako naju vidim. Mnenja sem, da si oba želiva nekaj drugega in odnosa zato ne bi nadaljeval. Nisem še pripravljen na resno razmerje. Super oseba si in zaslužiš si biti z nekom, ki je pripravljen na dolgoročno razmerje. Bolje je, da se dobite z njo in ji to povejte prijazno, vendar trdno. Ne izogibajte se pogovoru, ampak jo poslušajte in bodite potrpežljivi, ne glede na njen odziv. Malo verjetno je, da se bo zelo upirala ali vas poskušala prepričati v nasprotno, saj čas trajanja vajinega odnosa ni bil tako dolg. Če pa, ji še enkrat odločno povejte, da z odnosom ne boste nadaljevali.

Avtor: Hilarij

Hilarij
Pozdravljeni na mojem spletnem portalu, kjer si lahko preberete veliko zanimivega o lepoti in zdravju ter odnosih in partnerstvu. Pišem tudi o športu in prostem času, včasih pa se dotaknem tudi tematike doma in vrta, kjer vam z nasveti pomagam, da se boste doma počutili kar najbolje.