Izbor uredništva
Hilarij.si » Odnosi in partnerstvo » Kaj morate vedeti o izdelkih Poppers – kaj so in kako delujejo?
Poppers

Kaj morate vedeti o izdelkih Poppers – kaj so in kako delujejo?

Poppers je neformalni izraz, ki opisuje majhne stekleničke s tekočino. Ta tekočina spada v skupino kemikalij, znanih kot alkil nitriti. Prvotno so bili uporabljeni amil nitriti. Zdaj pa je najpogosteje uporabljena spojina isopropil nitrit, ki ga vsebuje večina izdelkov na prodajnih policah. Ko Poppers odpremo, se tekočina spremeni v paro, ki se inhalira.

Nastanek Poppers

Ljudje so začeli uporabljati izraz Poppers v zgodnjih šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je amil nitrit na trg vstopil v obliki kapsul, ki naj bi jih ljudje zaužili tako, da bi “razpočili” kapsulo, in s tem sprostili njeno kemično vsebino – zaradi poka ob odpiranju zdravila se uporablja izraz Poppers. Amil nitrit se je že takrat uporabljal kot eno izmed zdravil za srce. Antoine Jerome Balard je leta 1844 sintetiziral amil nitrit, sir Thomas Lauder Brunton pa ga je označil kor najboljše zdravilo za angino pektoris.

Rekreativna uporaba

Potem ko so ljduje v šestdesetih letih prejšnjega stoletja ugotovili, da gre za učinkovito rekreativno substanco, so se Poppers začeli uporabljati  za psihično in fizično sprostitev; povečali so namreč spolno vzburjenje, seks je bil z uporabo Poppersov boljši in daljši, Poppers pa so omogočili uporabniku tudi občutek evforije in s tem povzročili boljše počutje. Poppers so se prodajali v krhkih amplulah, ki so jih uporabniki zdrobili med prsti, inhalirali substanco, nato pa embalažo preprosto odvrgli.

Na kakšen način delujejo Poppers arome?

Vdihavanje Poppers arom sprošča gladke mišice po telesu in izboljšajo pretok krvi. Ker znižajo krvni tlak, se poviša srčni utrip, kar ima za posledico občutek toplote in vznemirjenja, sproščenosti, v najboljšem primeru pa se lahko pojavi celo občutek evforije. Za razliko od alkohola, učinek Poppers arom traja le od nekaj sekund do nekaj minut, potem pa se telo vrne v normalno stanje. Poppers povzroča tudi večjo intenzivnost občutkov, zato jih veliko ljudi uporablja med spolnim odnosom.

Zaradi kratkoročnosti trajanja se lahko Poppers uporabijo tudi več kot 10x zapored.

Stranski učinki inhaliranja Poppers izdelkov

Poppers so izredno varni in preizkušeni izdelki, vendar predstavljajo potencialno nevarnost za zdravje, če jih zaužijemo na napačen način, podobno kot alkohol. Vsak človek drugače reagira na Poppers in vsi Popersi ne vplivajo na na določeno osebo na enak način vsakič, ko jih uporablja. Če še nikoli niste uporabljali tega izdelka, poskusite Poppers vdihavati krajši čas in postopoma podaljšujte čas vdihavanja.

Ker izdelki znižujejo krvni tlak, lahko uporaba drugih zdravil, vključno z zdravili na recept, povzroči težave. Če jemljete zdravila na recept za erektilno disfunkcijo, lahko sočasno inhaliranje Poppers arom povzroči nevarno nizek krvni tlak.

Poppers dišave so namenjene izključno vdihavanju in ne uživanju. Pazite tudi, da tekočina ne pride v stik s kožo, saj lahko povzroči draženje ali opekline.

Izdelek uporabimo tako, da opremo stekleničko, vdihenemo za 5-10 sekund in potem stekleničko popolnoma zapremo. Hranimo jo v hladnem, temnem prostoru, izven dosega otrok. Kupujemo jih samo od preverjenih in zaupanja vrednih trgovcev na spletu.

Avtor: Hilarij

Hilarij
Pozdravljeni na mojem spletnem portalu, kjer si lahko preberete veliko zanimivega o lepoti in zdravju ter odnosih in partnerstvu. Pišem tudi o športu in prostem času, včasih pa se dotaknem tudi tematike doma in vrta, kjer vam z nasveti pomagam, da se boste doma počutili kar najbolje.