Izbor uredništva
Hilarij.si » Odnosi in partnerstvo » Pri katerih težavah pomaga Kamagra?
Kje pomaga Kamagra?

Pri katerih težavah pomaga Kamagra?

Kamagra je zdravilo, ki na trgu obstaja šele nekaj let, vendar pa je v tem hitrem času postala izjemno popularno. Verjetno je celo najbolj popularno zdravilo za zdravljenje erektilne disfunkcije (impotence) pri moških. Kamagra se poleg zdravljenja erektilne disfunkcije uporablja tudi v rekreativne namene, in sicer za:

 • podaljšanje spolnega odnosa,
 • tršo in daljšo erekcijo.

Kako deluje Kamagra?

Erekcija se zgodi, ko se stimulirajo živci v moškem penisu. Nato se mišice okoli dveh valjev v obliki valjastega spužvastega materiala vzdolž penisa (corpus cavernosa) sprostijo in pustijo, da kri priteče v penis, kar povzroči erekcijo.

Sildenafil, učinkovina zdravila Kamagra, zavira delovanje encima, ki je znan kot cGMP-specifična fosfodiesteraza tipa 5 (PDE-5). Ta encim razgradi cGMP snov, ki povzroča sproščanje gladkih mišičnih tkiv. Blokiranje PDE-5 pomeni povečano raven cGMP v gladkih mišicah, kar spodbuja mišično sproščanje in vazodilatacijo (razširitev krvnih žil).

Na spletni strani https://www.kamagra-gel-slovenija.com/ si lahko preberete več o delovanju Kamagre.

Kaj je erektilna disfunkcija?

Erektilna disfunkcija (impotenca) je nezmožnost pridobivanja in ohranjanja erekcije. Erekcija se zgodi, ko je penis v dovolj trdnem stanju za spolni odnos.

Občasne težave z erekcijo niso nujno zaskrbljujoče. Če pa je erektilna disfunkcija stalna težava, lahko povzroči stres, vpliva na samozavest in prispeva k težavam v odnosih. Težave z erekcijo ali ohranjanjem erekcije so lahko tudi znak drugega zdravstvenega stanja, ki nujno potrebuje zdravljenje, in dejavnik tveganja za srčne bolezni.

Simptomi erektilne disfunkcije lahko vključujejo:

 • trajne težave s pridobitvijo erekcije,
 • trajne težave pri ohranjanju erekcije,
 • zmanjšano spolno željo,
 • nezmožnost doseči orgazem

Eretilna disfunkcija je sicer zelo pogosta, ni pa odvisna od starosti moškega, čeprav se možnost erektilne disfunkcije s starostjo povečuje. Študije kažejo, da ima kar 30 % moških starosti okoli 30 let težave z erekcijo, s to težavo pa se spopada kar 50 % moških starosti okoli 50 let.

Vzroki za erektilno disfunkcijo so različni, vključujejo pa tako fizične (debelost, različne bolezni, sočasno jemanje zdravil) kot tudi psihološke (tesnoba, depresija, stres in težave v odnosih) dejavnike.

Katere vrste Kamagre obstajajo?

Obstaja več različnih vrst Kamagre, vse pa imajo aktivno sestavino sildenafil. Te so:

 • Kamagra gel (Oral Jelly),
 • Kamagra tablete,
 • Kamagra žvečilni bomboni,
 • Kamagra šumeče tablete,
 • Super Kamagra tablete (poleg sildenafila vsebuje tudi dapoxetin, ki deluje proti prezgodnji ejakulaciji).

V kolikšnem času Kamagra začne delovati?

Kamagra običajno začne delovati od 30 do 60 minut po zaužitju. Obstaja pa tudi možnost, da začne delovati šele po dveh urah. Za to, da bo zdravilo delovalo, je potrebna spolna vzburjenost. Brez tega erekcije tudi s pomočjo Kamagre ne bo mogoče doseči.

Seveda je čas, ki je potreben za začetek delovanja Kamagre, odvisen tudi od nekaterih drugih dejavnikov. To so splošno zdravje moškega, njegova prehrana, preostala zdravila, ki jih moški jemlje sočasno, in drugo.

Kako dolgo deluje Kamagra?

V povprečju Kamagra deluje od 2 do 3 ure, nato pa se učinki začnejo zmanjševati. Znano je, da delovanje pri nekaterih moških lahko traja celo do 6 ur. To je odvisno od odmerka, metabolizma telesa in drugih dejavnikov. Od vaše presnove je odvisno tudi, ali boste lahko po jemanju Kamagre dosegli večkratno erekcijo.

Avtor: Hilarij

Hilarij
Pozdravljeni na mojem spletnem portalu, kjer si lahko preberete veliko zanimivega o lepoti in zdravju ter odnosih in partnerstvu. Pišem tudi o športu in prostem času, včasih pa se dotaknem tudi tematike doma in vrta, kjer vam z nasveti pomagam, da se boste doma počutili kar najbolje.